Programma Rhodos

Dag 1

Je wordt na de vlucht naar het hotel gebracht met een bus. Even inchecken, koffers naar de kamer en dan wachten we op je in de gezellige loungehal met een heerlijk welkomstdrankje en een korte introductie over de komende week.

Daarna ben je vrij om even te zwemmen, je koffer uit te pakken of de omgeving te verkennen.

Rond 15.00 uur beginnen we met de 1e workshop zang (introductie en afstemming) leer de eigenheid van je stem, je klankkleur en je mogelijkheden te ontdekken.

’s-Avonds om een uur of zeven rijden we met zijn allen naar het restaurant van onze vriend Antonis om te genieten van écht lekker Grieks eten en nog beter kennis met elkaar te maken.

Dag 2

Na een nacht lekker geslapen te hebben en een heerlijk ontbijt beginnen we om ongeveer 10.00 uur met de 2e workshop Zang (samenzang en harmonie) en beginnen we met het instuderen van een aantal leuke liedjes voor onze optredens.
Ongeveer drie uur later ben je vrij om te doen wat je wilt met een zee aan mogelijkheden

 • Voor degene die dat willen is er gelegenheid voor een individuele zangsessie/coaching

  Rond 17.00 uur gaan we met de lokale bus naar de gezellige middeleeuwse oude stad. Na een rondje lopen door de sfeervolle straatjes landen we bij een traditioneel Grieks restaurantje. Na een heerlijk diner wandelen we via de prachtige Mandraki haven naar de punt van het eiland om te gaan genieten van een live zangshow. Een taxi brengt ons rond middernacht thuis.

  Dag 3

  In de ochtend na ons ontbijt starten we onze 3e workshop zang (de verschillende zangtechnieken)

  In de middag ben je vrij om te doen wat je wilt, je kunt zwemmen in het zembad of naar de zee lopen (10 minuten) of lekker winkelen in Trianda stad.

  • Voor degene die dat willen is er gelegenheid voor een individuele zangsessie/coaching

  Na deze heerlijke ontspanning, rijden we naar het bergdorpje Psinthos waar we werkelijk het lekkerste Griekse eten krijgen geserveerd in restaurant Stolidi.

  Na het eten rijden we terug naar het hotel en zijn we de rest van de avond vrij.

  Dag 4

  Na het ontbijt starten we om ongeveer 11.00 uur met de 4e workshop zang (jouw rol als zanger). We gebruiken muziekinstrumenten als metafoor om je eigen unieke rol als zanger te ontdekken. Ben je een fijngevoelige viool die goed kan samenwerken of een initiatiefrijke trompet die de boel op stelten kan zetten? Ben je de betrouwbare contrabas die liever werkt dan praat of het extraverte drumstel die zijn eigen weg gaat en niet bang is voor een risico? Met humor en groepsoefeningen krijg je inzicht in je eigen rol asl zanger of in je koor die je kunt inzetten voor het collectief. In de middag ben je vrij.

  • Voor degene die dat willen is er gelegenheid voor een individuele zangsessie/coaching.

  Rond 19.00 uur gaan we drie bushaltes verderop naar restaurant Sirtaki waar een heerlijke maaltijd word geserveerd.

  Na het diner gaan, naar een heerlijk plekje op het strand om met elkaar een gezellig muziekspel te spelen.

  Dag 5

  Rond 11.00 uur brengt de 5e workshop zang (ritme en expressie) ons in beweging. Wat is eigenlijk ritme? Het is een specifieke herhaling van accenten in de tijd of ruimte in een bepaald patroon of regelmaat. Het is een belangrijk aspect van muziek, kunst, architectuur en poëzie, maar ook in het dagelijks leven als bijvoorbeeld het dagritme. We gaan ervaren hoe we onze stem en lichaam kunnen gebruiken om ritme te maken. Het wordt een swingende, ondeugende en lawaaierige workshop!

  Na deze luide ervaring gaan we naar een rustige plek aan zee bij Kalavarda waar we heerlijk kunnen zwemmen en zonnen.

  • Voor degene die dat willen bestaat er de mogelijkheid voor een individuele zangsessie/coaching 

  In de avond gaan we voor wie dat wil naar een gezellige karaoke avond, om te luisteren naar alle zangtalenten, misschien wil je zelf wel meedoen.

  Dag 6

  We vertrekken vroeg in de ochtend met de taxi naar Kamiros Scala waar de boot maar Halki (Chalki) op ons ligt te wachten voor een heerlijke boottocht en een onvergetelijke dag op het pitoreske eilandje. Eenmaal in Halki zoeken gaan we naar een heerlijk strandje waar we onze 6e workshop zang starten (Het overbrengen van de boodschap).

  Met de zon in ons lijf en een zangervaring rijker gaan we met de taxi terug naar het hotel waar we in alle rust kunnen genieten van ons avondeten bij restaurant Whispers.

  Dag 7

  Na het ontbijt word je meegenomen naar de 7e workshop zang (de keuken van de koordirigent)Wat is het leukste in zijn beroep, waar loopt hij tegen aan en wat betekent dat armengezwaai nu allemaal? Je krijgt de unieke mogelijkheid om zelf eens voor het koor te staan en te dirigeren! We beloven je dat dit een intense beleving wordt.

  In de middag zijn onze optredens op diverse locaties in de oude stad van Rhodos gepland.

  Daarna vrij om te shoppen, souvenirs uitzoeken, zwemmen, zonnen of slapen. Rond acht uur wandelen we naar de berg de Monte Smith waar we rond halfnegen al zingend de zon in de zee zien zakken.

  De laatste avonduurtjes op Rhodos brengen we voor de tweede keer bij Antonis door. Er wordt een heerlijk afscheidsdiner voor ons geserveerd.

  Dag 8

  Ontbijt en transfer naar de luchthaven Diagoras. waar we afscheid van elkaar en van Rhodos nemen.

  Wil je mee met deze fantastische onvergetelijke reis schrijf je dan direct in, of stel je vragen als je meer wilt weten via ons contact formulier, of bel even, we staan je graag te woord.

  Muzikale groet,