Dag 1 

Je wordt na de vlucht naar het hotel gebracht met een bus. Even inchecken, koffers naar de kamer en dan wachten we op je in de gezellige loungehal met een heerlijk welkomstdrankje en een korte introductie over de komende week. 

Daarna ben je vrij om even te zwemmen of de koffer uit te pakken of de omgeving te verkennen.

Rond 15.00 uur beginnen we met de 1e workshop zang (introductie en afstemming) leer de eigenheid van je stem, je klankkleur en je mogelijkheden te ontdekken.

’s Avonds om een uur of zeven rijden we met zijn allen naar het restaurant van onze vriend Antonis om te genieten van écht lekker Grieks eten en nog beter kennis met elkaar te maken.

Dag 2

Na lekker uitslapen en een heerlijk ontbijt beginnen we om 10.00 uur met de 2e workshop Zang ( samenzang en harmonie) en beginnen we met het instuderen van een aantal leuke gezamenlijke liedjes voor onze optredens.
Ongeveer drie uur later ben je vrij om te doen wat je wilt met een zee aan mogelijkheden

 •  Voor degene die het wil is er de mogelijkheid voor een individuele zangsessie/les

  Rond 17.00 uur gaan we met de lokale bus naar de gezellige middeleeuwse Oude stad. Na een rondje lopen door de sfeervolle straatjes landen we bij een traditioneel Grieks restaurantje. Na een heerlijk diner wandelen we via de prachtige Mandraki haven naar de punt van het eiland om te gaan genieten van een live zangshow. Met de taxi worden we rond middernacht naar huis gebracht.

  Dag 3

  In de ochtend vertrekken we met de touringcar naar het authentieke bergdorpje Embona. Onderweg stoppen we even om te genieten van het prachtige uitzicht over de westkust van Rhodos bij het kasteel van Kritinia. 

  In Embona wacht de goedgemutste Theolakis op ons in zijn gastvrije olijfolie- suma en wijnproeverij en starten  we met onze 3e workshop zang (wijnproeven en zingen).  

  Een zangervaring en een paar glazen wijn rijker rijden we door naar de oostkust van Rhodos naar Ladiko Beach om te zonnen en te zwemmen in de prachtige baai met azuurblauw water.

  Na deze heerlijke ontspanning, rijden we naar het bergdorpje Psinthos waar we werkelijk het lekkerste Griekse eten krijgen geserveerd in restaurant Stolidi.

  Na het eten rijden we terug naar het hotel en zijn we de rest van de avond vrij.

  Dag 4

  Na het ontbijt starten we om 11.00 uur met de 4e workshop zang (jou rol als zanger). We gebruiken muziekinstrumenten als metafoor om je eigen unieke rol als zanger te ontdekken. Ben je een fijngevoelige viool die goed kan samenwerken of een initiatiefrijke trompet die de boel op stelten kan zetten? Ben je de betrouwbare Contrabas die liever werkt dan praat of het extraverte drumstel die zijn eigen weg gaat en niet bang is voor een risico? Met humor en groepsoefeningen krijg je inzicht in je eigen rol in het koor die je kunt inzetten voor het collectief. In de middag ben je vrijI

  • Voor degene die het wil is er de mogelijkheid voor een individuele  zangsessie/les

  Rond 19.00 uur gaan we drie bushaltes verderop naar Chef Mattarello die op ons wacht met Italiaanse salades en Pizza’s op Griekse bodem.

  Na ons diner gaan we voor wie het wil nog even naar een heerlijk plekje op het strand  om met elkaar een gezellig muziekspel te spelen. 

  Dag 5

  Rond 11.00 uur brengt de 5e workshop zang (ritme en expressie) ons in beweging. Wat is eigenlijk ritme? Het is een specifieke herhaling van accenten in de tijd of ruimte in een bepaald patroon of regelmaat. Het is een belangrijk aspect van muziek, kunst, architectuur en poëzie, maar ook in het dagelijks leven als bijvoorbeeld het dagritme. We gaan ervaren hoe we onze stem en lichaam kunnen gebruiken om ritme te maken. Het wordt een swingende, ondeugende en lawaaierige workshop!

  Na deze luide ervaring gaan we naar een rustige plek aan zee Kalavarda waar we heerlijk kunnen zwemmen en zonnen

  • Voor degene die het wil is er de mogelijkheid voor een individuele  zangsessie/les.

  In de avond gaan we voor wie dat wil naar een gezellige karaoke avond, om te luisteren naar alle zangtalenten, of misschien wil je zelf ook meedoen.

  Dag 6

  We vertrekken vroeg in de ochtend met de lokale bus naar de Mandraki haven waar ons privé jacht op ons ligt te wachten voor een heerlijke dagtocht langs de oostkust van Rhodos. Op de boot starten de 6e workshop zang (het overbrengen van de boodschap). Aan boord van ons luxe privé jacht wordt ook een heerlijke lunch voor ons bereid. We leggen aan in diverse prachtige baaitjes en hebben voldoende gelegenheid om te zonnen en te zwemmen.

  Met de zon in ons lijf en een zangervaring rijker gaan we met de taxi terug naar het hotel waar we in alle rust kunnen genieten van ons avondeten.

  Dag 7

  Na het ontbijt word je meegenomen naar de 7e workshop zang (de keuken van de koordirigent)  Wat is het leukste in zijn beroep, waar loopt hij tegen aan en wat betekent dat armengezwaai nu allemaal? Je krijgt de unieke mogelijkheid om zelf eens voor het koor te staan en te dirigeren! We beloven je dat dit een intense beleving wordt.

  In de middag onze optredens op diverse locties in de oude stad van Rhodos.

  Daarna vrij om te shoppen, souvenirs uitzoeken, zwemmen, zonnen of slapen. Rond acht uur wandelen we naar de berg de Monte Smith waar we rond halfnegen al zingend de zon in de zee zien zakken.

  De laatste avonduurtjes op Rhodos brengen we bij Antonis door. Er wordt een heerlijk afscheidsdiner voor ons geserveerd.

  Dag 8

  Ontbijt en transfer naar de luchthaven Diagoras. waar we afscheid van elkaar en van Rhodos nemen.

  Wil je mee met deze fantastische onvergetelijke reis schrijf je dan direct in, of stel je vraag als je meer wilt weten via ons contact formulier of bel even, we staan je graag te woord!

  Schrijf je hier in voor deze fantastische zangvakantie

  Terug naar zangreis

  Contact

  Muzikale groet, Het team van